Прекрасно е да се отдадеш на страстта

1/27/2009 ·


Ползите от Секса: Добре практикувания секс оказва много положителен ефект върху тялото ни и живота ни в различните му сфери , което ни прави да сияем и да се чувстваме добре както отвътре така и отвън.

Така, че си заслужава да се наслаждаваме на пълноценен и здравословен сексуален живот, защото сексът е наистина изключителен инструмент за човешкото здраве.

Големия принос на секса за подобряване на качеството на живот, не се ограничава само до общо известното анти-стресиращо сексуално удоволствие, а също така дава отражение в много аспекти, като например красотата, външното излъчване и здравето на някои органи на нашето тяло.

Сексът не е само действие в леглото, а също е интересен и полезен за нашата жизненост .

Научно е установено, че при по-висока честота на секса и при постигане на сексуално удовлетворение, риска от физически и умствени заболявания е значително по-малък. Счита се, че секса подпомага възстановяването на телесното състояние и поддържа нормалното функциониране на организма, както при мъжете, така и при жените.

От друга страна, добрия секс освен удоволствие, здраве и красота, благоприятства и за укрепване на отношенията с нашия партньор, защото по време на полов акт се стимулира, наред с други неща, производството на хормона, наречен " Oxytocin ", който по своите функции, е свързан с привързаността към другия. Това е предпоставка за култивиране лоялността на двойката, което е добре за запазването на връзката и за предотвратяване болести предавани по полов път.

Сексът е извор на удоволствие и здраве

Да не забравяме, че на секса трябва да се наслаждаваме по интелигентен начин. По време на сексуално преживяване, възползвайки се от всичките положителни ефекти и удоволствието е важно да ползваме помощни средства, за намаляване риска от заразяване с венерически болести и предотвратяване на нежелана бременност.

Не забравяйте, че ако не обърнете заслуженото внимание на предпазните мерки, ползите които бихте могли да получите от сексуалната дейност, може да пропаднат, без да сте си доставили дори удоволствие...

Може да научите повече за ползите от секса от следващите статии, за да можете в бъдеще да изживявате всяко сексуално отношение с повече от всякога емоция и интензивност!