Секс играчка – каква да избера?

12/20/2008 ·

Искаш ли да разчупиш консервативните стереотипи за секса и сексуалното общуване, да добавиш цвят и вкус към сексуалния си изживявания, независимо дали те са споделени с партньор или не?
Едно от добрите средства да разнообразиш сексуалния си живот и развържеш еротичните си фантазии са секс играчките. Те ще ти предложат уникална възможност да изследваш сетивата на тялото си и това на партньора ти по нов и вълнуващ начин.
По самата си същност обаче секс играчките са удоволствие заради самото удоволствие.
Знаем, че не си експерт (поне засега) така, че ще ти е интересно да прочетеш тези съвети за да извлечеш максимално удоволствие от своята играчка и да избегнеш нежелани изненади.

1.Избери своята играчка
Объркваш ли се от многото имена ? Има много различни нали? Но не се притеснявай ,ще ти дадем един кратък справочник за да откриеш твоята играчка.

Дилда
Разликата между дилдата и вибраторите е,че дилдата не вибрират.Ритъмът и скоростта са в твоите ръце.По принцип дилдата са предназначени да проникват, но правилата ги поставяш ти. Препоръчваме ти , да разчупиш леда и като първо да опознаеш своя „нов приятел” . Започни с нежно докосване , погалване с него , където най-много ти се иска, преди да преминеш към по-сериозни теми и удоволствия.

Вибратори
Всъщност това е една вибрираща играчка. В началото бяха само с формата на пенис и бяха направени от твърда пластмаса. Днес на пазара има голямо разнообразие от различни материали, с различни форми,размери, цветове, изработени да стимулират най-чувствителните части на твоите ерогенни зони. Всички могат да се използват за проникване въпреки, че някои жени ги смятат най-добри за стимулиране на клитора и зърната на гърдите.Използвай го сама или с твоя партньор. Ако предпочиташ използвай го като масажор за тяло. Само от теб зависи как да си играеш с него.

Топчета и броеници
Предпочитани са от експертите на аналните игри. Препоръчват се за отпускане и укрепване на аналния мускул. Продължителната употреба на броениците води да множество ползи.Всички образуват броеница от 2 до 6 топчета свързани помежду си с корда или гъвкава пластмаса.За да ги използваш вкарвай внимателно топче по топче и ги остави там докато се движиш.Не забравяй да използваш много лубрикант.
Могат да бъдат направени от меки материали като желатин и силикон или от по-твърди като метал.

Време да решиш
Вече ти е ясно каква е всяка играчка и как се употребява, сега остава само да избереш коя(или кои).
Вибратори и дилда, топчета и стимулатори, костюми...Не знаеш от къде да започнеш? Преди да се потопиш в чудния свят на еротичните играчки трябва да се запиташ какво реално събужда твоите най-еротични фантазии и какво ти харесва.

Вибратор или дилдо?
Отговорът е твой.Ето някои идеи за да ти помогнем за решението.
Вибраторите служат за стимулиране на външните гинетали, докато дилдата се предпочитат за проникване , въпреки че, и вибраторите могат да се използват за това. Дилдата поначало са по-дълги и тънки.Вибраторите са с различни размери и форми: големи и неравни,с форма на яйца,език...

Размерът ... Има ли значение?
Когато мислиш за размера на пениса подразбираш дължината.Същото се отнася за дилдата и вибраторите с глава на пенис.Но запомни че,дори и най-дългото дилдо не е нужно да го вкараш до края.
Важното е диаметъра.Тук може да избереш идеалния диаметър - лукс , с който не разполага пенисът на твоя партньор. Можеш да постигнеш едно изключително проникване удовлетворително или неприятно, дори болезнено.

Научи се да се познаваш
Желанията са тези, които те ръководят , но трябва да бъдеш внимателна към съобщенията на тялото ти. Ако например си алергична към латекса или гумата, кожата ти ще те информира със зачервяване, сърбеж и т.н. Не се плаши това е само симптом за да те предупреди , че не трябва да използваш продукти направени от този материал.
Кой е най-подходящият материал за мен?
Всичко си премислила , размер , форма , степен на вибрации...но има един ключов фактор който не трябва да се забравяш при избора на дилдо, материала от който е направен.
Прочети внимателно основните характеристики на всеки материал:
Желе
Желето е много еластичен и мек материал, при допир предава усещане подобно на гума. Приема и запазва телесната температура подобно на силикона и е сред най-предпочитаните материали. Неговата текстура е леко лепкава така че , ще трябва да прилагаш по-специални средства за хигиена и профилактика. Въпреки това ти го препоръчваме, защото играчките от него са забавни , топли и нежни, при това на по-ниски цени от силикона.
Силикон
Подобно на желето, силикона се затопля бързо и поддържа температурата дълго време. Част от предимствата му са отсъствието на мирис и лесната поддръжка. Липсата на пори в структурата на силикона предотвратява разпространението на бактерии при внимателно почистване. За разлика от други материали, той може да бъде изваряван или поставян в миялна машина, което го прави много практичен. Силиконовите играчки са най-продавани не само защото имат по-дълъг живот, а и защото по-рядко предизвикват алергични реакции Прекрасно се адаптира към формата на тялото ти и предава вибрациите си много по-добре от всеки друг материал.
Латекс
Латексът е синтетичен материал с пореста структура. Това го прави изключително гъвкав и приложим в различни области. Друго негово предимство е по-ниската цена в сравнение с желето и силикона. За разлика от силикона можеш да го хванеш без страх, че ще го нараниш със своите дълги нокти. Недостатъците са трудното почистване и сравнително краткия му живот. Играчките от латекс са порести и трябва да се използват с презервативи и лубриканти на водна основа. Някои хора получават алергична реакция към латекса, ако ти си от тях по добре се насочи към друг материал.
Пластмаса
Семпли на външен вид играчките от пластмаса са конкурентни . Техните специални извивки са идеални за достигане на подходящото място и да ти донесат разтоварващо удоволствие в твоята G точка , клитор , простата или на всяко друго място което желаеш.

2. Лубриканти
Нито един двигател не може да даде висока производителност , ако не е добре смазан с масло ,нали ? Е същото се случва и тук.
Не само за здравето, а и заради удоволствието - аналният секс без овлажнител може да бъде болезнен и дори опасен. Добре подбрания лубрикант може да промени напълно твоя сексуален опит и да ти хареса толкова много , че да се чудиш как си могла да живееш без него.
Секса без лубрикант е като шофиране без гуми. По принцип може , но ще се чувстваш не съвсем комфортно, ще развалиш колата и няма да стигнеш далече. Дори ако си от типа жени добре овлажнени природно , ползването на лубрикант може да ти даде напълно нови измерения по отношение на секса , давайки ти нови усещания.

За мастурбация...
Използвай лубрикант, докато мастурбираш и ще видиш как твоите играчки се плъзгат по - добре и твоите усещания ще нарастват експоненциално. Само се увери , че лубриканта който си избрала е съвместим с материала на играчката.

Съвместимост на лубрикантите с материалите
Накратко лубрикантите на базата на масла, каквито са вазелинът и растителните масла повреждат презервативите и играчките от латекс и желатин. Тези на базата на силикон не са подходящи за играчките от силикон , защото повреждат повърхностния слой. На водна основа са подходящи за почти всички.
В кухнята има много вещества, които може би си използвала или мислиш да използваш, но не ти го препоръчваме.Вазелина е подходяща мазнина за твоята вагина , но за използването с презерватив не е подходящ. Подобно на топлите масла е един добър проводник на инфекции , вагинално акне и алергия към латекса.

Практически съвети за използване на лубрикантите
- Лубрикантите на силиконова основа са несъвместими с играчки от силикон.
- Внимателно с лубрикантите с глицерин. Ако имаш склонност към вагинални инфекции по - добре да ги избягваш.
- Ако имаш чувствителна кожа избягвай да използваш лубриканти, които съдържат nonoxynol – 9 .
- Лубрикантите като всички продукти имат срок на годност , което означава , че след тази дата губят своите свойства. Не забравяй да обърнеш внимание на този факт и не ги използвай след тази дата.
- Ако твоите играчки са анални запомни , че ректума не се овлажнява като вагината и затова трябва да използваш лубрикант.
- Когато използваш презервативи от латекс използвай лубрикант на водна основа. Вазелина и маслата могат да повредят латекса.

1 comments:

Анонимен каза...
5 февруари 2010 г. в 16:07  

Много професионално и правилно обяснено