Секси и атрактивна само в 9 стъпки!

12/11/2008 ·

Умори ли се да се чувстваш обикновена и не особено привлекателна?
Всяка жена има моменти, когато не се харесва тя самата, когато се чувства грозна и непривлекателна, но някои никога не успяват да заличат тези чувства.
Но ако си готова да освежиш своя външен вид и да изглеждаш по- секси и чаровна прочети това.
Няма значение каква е формата на твоето тяло, може да си по-привлекателна днес!








Стъпки


1. Поддържай добра хигиена на тяло си! Започни деня с ободрителен душ или направи отпускаща вана вечерта. Усещането за чистота е от решаващо значение да изглеждаш секси.
Използвай ароматни сапуни за баня. Подсуши тялото си с мека кърпа и намажи кожата си с хидратиращ лосион.
Важно е да усещаш тялото си гладко и меко, масажирай го редовно.
Ако е възможно използвай етерични масла , каквито се съдържат в много от лосионите, парфюмите, талка или сапуните. Възползвай се от тяхното релаксиращо действие.

2. Поддържай добра устна хигиена: Посещавай често своя зъболекар, профилактиката е много важна.
Използвай удобна четка за зъби и паста за зъби с добро качество.
Винаги имай под ръка ментови бонбони или спрей за дъх.

3. Малки специални грижи! Оправяй маникюра си всяка седмица. Не забравяй да почистваш редовно ноктите си , особено от долу, където се задържа мръсното.
Не е необходимо да използваш лак с ярък или екстравагантен цвят. Седефно бял или кремав е достатъчен, за да изглеждат добре ноктите ти. Почиствай веждите си, най-малко 2 пъти на седмица, за да изглеждат постоянно добре.
Веднъж на всеки две или три седмици отдели един ден специално за себе си. Оправи си маникюра , педикюра , вземи си освежаващ душ. Направи си тези удоволствия макар и да си останеш у дома.
Тези малки и лесни правила са основата за да изглеждаш секси!
Бъди уверена и една усмивка на лицето ти ще те зареди с излъчване и чар.

4. Погрижи се за стила на косата си: Посещавай често салона за красота. С нова прическа ще се чувстваш по-самоуверена и секси.
Добра идея е да промениш цвета на косата си, като използваш естествен цвят, без да е прекалено силен.
Сутрин оправяй косата си, пригладена или раздвижена, в зависимост от твоя стил. Използването на някои удължения и аксесоари за коса може да промени коренно твоя стил и от скучна да станеш забавна и секси само в един миг. Премахни скуката и досадата от погледа си, така ще изглеждаш по-свежа и очарователна.

5. Грижи се кожата си! Дрехите можеш да смениш с нови, но кожата ти е една Прави си почистване на лицето с парна баня най-малко веднъж седмично за 10 минути. Така ще отпушиш порите на кожата си и ще почистиш черните точки.
Как да го направиш без да харчиш много пари?
За това ти е нужен съд с вода и хавлия. Постави лицето си, над парата от врящата вода като покриеш главата си с хавлията. Но не повече от 10 минути за да не постигнеш точно обратния ефект и стресираш нежната кожа на лицето .
След тази парна баня постави на лицето си почистваща маска подходяща за твоя тип кожа.
Най-накрая изплакни със студена вода лицето си за да свиеш порите или разтрий внимателно с кубче лед . Така затваряме порите и не позволяваме повторно да се запълнят.

6. Блесни със собствен стил:
* Купуването на дънки е полезна инвестиция, може да ги носиш по различни поводи.Те са нужна част от твоя гардероб. Не се притеснявай да ги носиш с високи токчета. .
* За да изглеждаш секси, подбирай дрехи които подчертават фигурата ти, но трябва да се чувстваш удобно с тях. Няма причина да носиш дрехи, които въпреки, че са последния вик на модата те карат да се чувстваш не “себе си”.
* Използвай удобни обувки с връзки или спортен тип. Този стил обувки е приятен и удобен.
* Ползвай аксесоари и бижута, които ти харесват. Комбинирай цветово колиета, гривни и обици. Забавлявай се и намери своя собствен стил!
* Не забравяй, че черния цвят е елегантен,и ни прави да изглеждаме по-слаби и изящни.
* Носи секси бельо! Стреми се да си купуваш бельо с правилния размер за да избегнеш да се забелязва от външната страна или да се чувстваш не комфортно . Не се притеснявай да си купиш по-еротични и дръзки бикини и сутиен, това са просто дрехи !

7. Гримирай се! Но не прекалявай (нанасянето на много грим няма да те направи по-секси) по-подходящ е семплия грим.
Подчертавай чертите на лицето си по отделно. Ако очертаеш устните си с молив, и сложиш червило със силен цвят ,на очите постави само лека спирала с удължител. Друг път, нанеси мек гланц за устни, но акцентирай върху очите като използваш по-силен молив и сенки.

8. Влез във форма: Направи си програма с упражнения и се опитай да я изпълняваш до край, ходи на фитнес и се храни здравословно. За това не са нужни много средства. Добре е сутрин да се разхождаш или да тичаш. Това укрепва мускулите и ще те зареди с енергия за останалата част от деня. В допълнение, хормоните, които се произвеждат по време на упражненията спомагат да се справиш с дневния стрес и допринасят за твоето свежо и секси излъчване, каквато е и твоята цел.

9. Следвай тези съвети за поведение за да повишиш своето самочувствие:
* Винаги бъди себе си! Основното да изглеждаш секси е да бъдеш уверена и да си в хармония със себе си.
* Прогони стреса от живота си! Чувствай се спокойна и отпусната, не се притеснявай и се наслаждавай на себе си като личност.
* Не забравяй, че не е необходимо да приличаш на другите за да те намират за красива.
* Твоите маниери влияят много за да изглеждаш секси. Показвай увереност и самочувствие, ходи изправена. По този начин ще те възприемат и останалите.
* Не използвай прекалено много парфюм. Да усетят твоя аромат е нещо лично, това е много секси!
* Практикувай аеробика , йога, бойни изкуства или танцувай.Това са страхотни начини да тонизираш тялото си.
* Приемай най-малко 8 чаши вода на ден. Ще помогне за добрия вид на твоята кожата и да се почувстваш чудесно.
* Забрави за суетата, приеми се каквато си. Не се опитвай да влезеш в панталон с размер 42, когато в действителност си 46. Да използваш по-малък размер е най-голямата грешка. Не се опитвай да изглеждаш като супер модел, тялото ти е красиво каквото е, но не забравяй да се грижиш за него постоянно.

И най-важното обичай себе си за да те обичат и другите!