Страстните целувки са полезни за здравето

7/14/2009 ·


Страстните целувки не само предизвикват възбуда , но също така могат да бъдат полезни за здравето на сърцето, устната кухина и за намаляване усещането за физическата болка.

Според доклад на руския ежедневник Правда, колкото по-страстни са целувките толкова повече ендорфини произвеждат. Ендорфините са хормонални вещества, които повишават чувството за щастие и намаляват усещането за физическа болка, като успокояващото им действие е такова, че се разглеждат като един вид природен морфин.


Други свойства на целувките, е че помагат за намаляване на холестерола, регулират кръвното налягане, помагат за поддържане в добро състояние на сърдечно-съдовата система и защитават устната кухина със същата ефективност като пастата за зъби.

Но целувките са не само страстна прелюдия към секса и плюс за нашето здраве, но също така представляват важна част при разкриването на отсрещния човек. Професор д-р Хелън Фишър от университета Rutgers в Ню Джърси, САЩ, обяснява по въпроса: "Когато ние целуваме, ние виждаме, улавяме мириса, усещаме другия. Неговата слюнка съдържа количества хормони, които са показателни за неговата личност. При целувка, мозъка става активен. Пет нервни окончания му носят съобщения за това, което са усетили. Това е наистина едно много мощно средство за оценка. "

Друг довод, който същия антрополог подчертава е, че целувките ангажират повече време и генерират у нас повече чувства от колкото ние си мислим: "Да целуваш означава нещо повече при 90% на социалните дейности на човешки същества, и освен това е естествен инстинкт за стимулиране на механизмите на възпроизводство. Когато целуваш ръководен от импулсите на романтична любов, част от мозъка се влудява и се държи сякаш е под влиянието на кокаин. Романтичната любов е мощен стимулатор, който идва от мозъчния двигател, от областите отговарящи за зависимостите. "

9 comments:

Bla каза...
8 декември 2009 г. в 10:57  
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
ранни записвания Дидим каза...
14 декември 2011 г. в 19:12  

много полезна информация, отивам веднага да я приложа на практика

червено вино каза...
8 февруари 2012 г. в 8:28  

Интересно, че намалява холестерола и т.н., но трябваше да се спомене и препоръчителна доза дневно :) Целувката е нещо много важно за жените, докато мъжете като че ли не обръщат толкова внимание на самата целувка. Идеята зя целувкотерапия ми хареса :), но ми се иска статията да беше малко по-подробна, заинтригува ме.

Мадагаскар каза...
21 февруари 2012 г. в 21:13  

в очакване на нови неща - поздрави и до скоро

Екскурзии Австрия каза...
6 април 2012 г. в 11:14  

Хаха, чудесна статия! Идеята за цилувките много ми хареса. Ако всички започнат да я практикуват туку виж сме се превърнали в най-любвеобилната нация :) Целувката е важна няма спор - това е нещо много интимно, поне за мен. А по нея може да съдиш и за характера на човека, особено за мъжете. Не е вярно, че за тях целувката не е важна, просто не си го признават.

дайвинг сипадан каза...
17 юли 2012 г. в 11:51  

Целувката е многоо важно нещо в една връзка, да не говорим и за самото тяло колко плюсове допринася.

туристически агенции каза...
4 август 2012 г. в 11:29  

Целувката е едно незабравимо изживяване. Има толкова много качества и положителни страни, които не бива да изпускаме. Особено едни от свойствата й е че помагат за намаляване на холестерола, регулират кръвното налягане, помагат за поддържане в добро състояние на сърдечно-съдовата система и защитават устната кухина със същата ефективност като пастата за зъби, което е перфектно. Целувката не просто целувка, а чудо!Показва и че държим на човека до себе си. Разхождайки се в парка ми става много мило като видя възрастна двойка, които са се хванали за ръката и вървят и се целуват, дори и по бузата, прекрасно е!

маркови парфюми каза...
26 октомври 2012 г. в 15:21  

Целувката е едно възвишено чувство.Винаги ти дава сили и ни поникват крилца хахах. Интересна статистика , че да целуваш означава нещо повече при 90% на социалните дейности на човешки същества, и освен това е естествен инстинкт за стимулиране на механизмите на възпроизводство. Когато целуваш ръководен от импулсите на романтична любов, част от мозъка се влудява и се държи сякаш е под влиянието на кокаин. Романтичната любов е мощен стимулатор, който идва от мозъчния двигател, от областите отговарящи за зависимостите. Толкова много неща предизвиква в човека и то все хубави.Да не се лишаваме от тях.

почивки в чужбина каза...
1 декември 2012 г. в 16:26  

Целувката е символ за любов. Кой не обича да го целуват и да целува любимият човек до себе си. Дори и малките дечица толкова са ни сладки, че като ги награбим милите едвам се отървават от нас, но това е само първите години, после дори и една прегръдка е трудно да си открадне човек. Поздравления за хубавата статия и тема, която споделихте с нас.Целувката е велико чувство, което е трудно да се опише с думи, особено ако е с правилният човек и си паснете веднага.Да не говорим, за техните положителни страни и от здравословна гледна точка, тогава самото слюноотделяне е много по правилно.Тогава мозъкът не мисли, той е като дрогиран от целувката и трепетите, които минават през организма .

Add to Technorati Favorites
blogarama - the blog directory
Womens Blogs - Blog Catalog Blog Directory