В секса, разбира се има значение размера ... на портфейла

5/08/2009 ·




В сексуалните отношения, размера на портфейла също е от значение. Това показва изследването, извършено от психолог в университета в Нюкасъл (UK), който твърди, че удоволствието при жените е пряко свързано с размера на банковата сметка.

Това проучване, което обещава да бъде спорно твърди, че този феномен е плод на "еволюционна адаптация" на женския пол, което кара жените да избират своя партньор според неговото качество.




Thomas Pollet, психолог в Университета Нюкасъл е стигнал до извода, че проучването показва: "Честотата на оргазмите при жените се увеличава с доходите на техните партньори." Изследването е част от по-широко проучване, известно като еволюционна психология, което предполага, че мъжете и жените са генетично предразположени да се експлоатират взаимно за да получат най-добрите шансове за оцеляване на своите гени.


Pollet и проф. Daniel Nettle, съавтор на изследването, смятат, че женския оргазъм е еволюционна адаптация, което позволява на жените да избират и задържат по-качествени партньори.

Вярно е че, женският оргазъм е предмет на изследване от различни области на науката и видимо той няма никаква репродуктивна роля. Жените могат да забременеят независимо от нивото на удовлетворение.


Двамата психолози провеждат широки научни изследвания. Сред интервюираните над 5000 души в Китай, в задълбоченото проучването са участвали 1534 двойки, резултатите от които са същността на това изследване.


Функциите на оргазма
От тези 1534 жени, 121 от тях са с оргазми "винаги" по време на секс, а 408 са "често", 762 "понякога" и 243 "рядко" или "никога". Резултати много близки до тези, които психолозите твърдят , че са получени на Запад.

Pollet обяснява , че действително освен парите на сексуалния партньор, има много други фактори, които влияят върху количеството и качеството на оргазмите при жените, но във всеки случай, размерът на портфейла е един от много важните , който трябва да се взема под внимание.

Предишни изследвания в Германия и Съединените щати посочват атрибути като симетрия на тялото и външния вид като взаимосвързани причини с честотата на оргазмите при жените. Фактори, към които следва сега да се добавят и парите.


David Buss, преподавател по психология в университета в Тексас, е убеден, че женските оргазми могат да имат различни функции. "Те биха могли да насърчават емоционална близост с високо-качествени мъже или биха могли да послужат като сигнал, че жените са силно сексуално удовлетворени, и затова не търсят секс с други мъже," казва психолога, който обобщава тази теория така: " Това което оргазмите показват е : "Аз съм изключително предана, така че би трябвало да инвестираш в мен и децата ми."

Add to Technorati Favorites
blogarama - the blog directory
Womens Blogs - Blog Catalog Blog Directory